De beste praktijken van HARTING

Het eerste modulaire vervangingsaccusysteem ter wereld

Een slimme oplossing voor het opladen en vervangen van een grote reeks accu's, ondersteund door Han-Modular® – de standaard op de markt voor modulaire connectoren.

De succesvolle samenwerking met start-ups kent bij HARTING een lange traditie en wij luisteren altijd naar nieuwe ideeën en visies. De energietransitie is één van de belangrijkste mondiale uitdagingen en de creativiteit van start-ups overal ter wereld zorgt voor een belangrijk hefboomeffect om onze koolstofvoetafdruk voor een groenere wereld te verminderen. HARTING deelt zijn kennis en probeert altijd om de best mogelijke technische ondersteuning te bieden voor nieuwe oplossingen.

Het accuvervangings- en laadstation voor micromobiliteit

Swobbee biedt een veilige en betaalbare oplossing voor het beheer van vloten met lichte elektrische voertuigen voor gedeelde, logistieke en pakketdiensten. Hun vervangingsstations voor multimodulaire accu's, ontworpen en geproduceerd in Berlijn, ondersteunen de transitie naar schoon rijden in stedelijk gebied.

Waardoor Swobbee uniek is, is dat hun stations verschillende soorten accu's kunnen laden die onder andere worden gebruikt in e-fietsen, e-transportfietsen, e-scooters, e-brommers. Alles in één station!

Om een soepel laadsysteem te verzekeren, gebruikt Swobbee een slim monitoringsysteem voor accu's dat belangrijke gegevens verzamelt over de toestand van de accu en de laadveiligheid. Klanten kunnen het laadniveau van de accu comfortabel op een gebruikersvriendelijk dashboard controleren dat ook realtime operationele tracering biedt.

Daarnaast biedt Swobbee een intuïtieve app, waarmee klanten gemakkelijker, op de stations accu's kunnen reserveren en vervangen, waardoor hun totale ervaring wordt verbeterd.

 

Station voor het vervangen van accu's van Swobbee
Gemakkelijker de accu vervangen voor een elektrische scooter
First modular battery swapping system in the world

De modulaire connector maakt een grote flexibiliteit en toekomstbestendigheid mogelijk

Als er veranderingen op de markt verschijnen, dienen start-ups snel te reageren. Daarom zocht Swobbee niet alleen naar een leverancier. Ze zochten naar een partner met wie ze op ooghoogte van gedachten konden wisselen. De gekozen oplossing voor de modulaire connector verzendt vermogen, data en signalen. De connector biedt een grote reeks uitbreidings- en upgradeopties voor de toekomst.

In de omgeving van energiesystemen zijn connectoren echter niet altijd gemakkelijk te gebruiken, vooral wanneer er geen direct zicht mogelijk is of de toegang beperkt is.

Het Han-Modular®-dokframe maakt blind aansluiten mogelijk zonder zichtbaar contact

Voor deze omgevingen heeft HARTING het  Han-Modular®-dokframe ontwikkeld dat beide zijden van een connector automatisch leidt naar het zogenoemde "blind aansluiten". Dat verzekert een veilige installatie van de acculaadeenheden.

Han-Modular® Domino ervaar het volgende niveau van modulaire industriële connectoren