HARTING En İyi Uygulama

Dünyada ilk modüler batarya değiştirme sistemi

Modüler konnektörlerde piyasa standardı Han-Modular® tarafından desteklenen, çok çeşitli bataryaları şarj etmeye ve değiştirmeye yönelik akıllı bir çözüm.

Start-up'larla başarılı işbirliği HARTING'te öteden beri süregelen bir gelenektir; yeni fikirlere ve vizyonlara her zaman kulak veririz. Enerji geçişi küresel olarak karşı karşıya olunan başlıca zorluklardan biridir ve dünyanın her yerinde start-up'ların ortaya koyduğu yaratıcılık, daha yeşil bir dünya için karbon ayak izimizi gereken oranda azaltmamıza destek olacak önemli bir araçtır. HARTING sahip olduğu bilgi birikimini paylaşmakta ve her zaman yeni çözümlere yönelik olası en iyi mühendisliği desteğini sağlamaya çalışmaktadır.

Mikromobilite için batarya değiştirme ve şarj istasyonu

Swobbee paylaşım, lojistik ve hızlı ticaret firmaları için hafif elektrikli araç filolarını yönetmede güvenli ve uygun maliyetli bir çözüm sunmaktadır. Berlin'de tasarlanıp üretilen çoklu modüler batarya değiştirme istasyonları temiz kentsel mobiliteye geçişi desteklemektedir.

Swobbee'yi benzersiz kılan şey, istasyonlarının elektrikli bisikletler, elektrikli kargo bisikletleri, elektrikli scooter'lar, elektrikli motorlu bisikletler gibi araçlarda kullanılan çeşitli tipte bataryaları şarj edebilmesidir. Hepsi tek istasyonda!

Sorunsuz şarj işlemi sağlamak için Swobbee, batarya sağlığı ve şarj güvenliği ile ilgili hayati verileri toplayan akıllı bir batarya izleme sistemi kullanmaktadır. Müşteriler bataryanın şarj seviyesini, gerçek zamanlı çalışma takibi de sağlayan kullanıcı dostu bir gösterge panosunda rahatça kontrol edebilmektedirler.

Swobbee ayrıca, müşterilerin istasyonlardaki bataryaları kolayca rezerve edip değiştirmelerine olanak tanıyarak genel deneyimlerini iyileştiren sezgisel bir uygulama sunmaktadır.

 

Swobbee batarya değiştirme istasyonu
Elektrikli scooter'lar için kolay batarya değişimi
First modular battery swapping system in the world

Modüler konnektör yüksek esneklik ve gelecekte uygulanabilirlik sağlıyor

Start-up'ların pazardaki değişikliklere hızlı reaksiyon gösterebilmeleri gerekir. Bu nedenle Swobbee sadece bir tedarikçiden daha fazlasını aramıştır. Eşit düzeyde tartışabilecekleri bir iş ortağı arıyorlardı. Seçilen modüler konnektör çözümü güç, veri ve sinyal iletmektedir. Konnektör geniş bir yelpazede genişletme imkanı ve gelecek için iyileştirme seçenekleri sunmaktadır.

Bununla birlikte, enerji sistemi ortamlarında, özellikle doğrudan görüşün mümkün olmadığı veya erişimin kısıtlı olduğu durumlarda, konnektör kullanımı her zaman kolay değildir.

Han-Modular® Kenetleme çerçevesi görsel temas olmadan kör takıp çıkarma sağlar

Bu tür ortamlar için HARTING, "kör takıp çıkarma" için konnektörün her iki tarafını doğru pozisyona yönlendiren  Han-Modular® Kenetleme çerçevesini geliştirmiştir. Bu çerçeve batarya şarj ünitelerinin güvenli bir şekilde takılmasını sağlamaktadır.

Han-Modular® Domino: Modüler endüstriyel konnektörlerde bir üst seviyeyi görün